О нама


Меана је у Врању одувек била место одвијања посебног друштвеног живота, место окупљања и славља, место узајамног давања у коме се уз укусну храну и песму пуну сете и благости, гости наводе на сећање које је мелем на рану заборава.

Ресторан домаће кухиње “Градска меана” је репрезентативна меана Врања, место на коме је врањска баштина успешно проткана кроз савремене токове гостију. Поред домаћих , заступљена су и сва јела са роштиља, јела под сачем и остали специјалитети. Одређена јела се чак спремају на очиглед присутних гостију у једном кутку баште и то разне домаће пите, лепиње, ролована пилетина и прасетина, мућкалица на наш начин, разне врсте чорбица, затим јела под сачем – буткица, телетина, репови.

Отворена је 8. новембра 2008.г. на Митровдан, и данас то јесте слава ресторана. Налази се у улици знаменитог Врањанца, познатог етнолога Јована Хаџивасиљевића, а смештена је у амбијенту староградске куће на простору некадашњег дома породице Протић у чијем дворишту од маја до октобра функционише летња башта капацитета 80 седећих места, док капацитет унутрашњег дела је 60. Захваљујући амбијенту и менију јесте незаобилазно место које требате посетити, јер у њему поред видљиве садашње светлости осећа се дух и топлина старог Врања. Тако да самим уласком у “Градску меану” правите кораке у заборављени свет, који је неизоставни део нашег бића, а свакидашњи остављате на самом прагу масивне дрвене капије.